12 online csapatépítő ötlet

Összegyűjtöttünk nektek 12 csapatépítő játékot, amelyeket nem csak személyes találkozók alkalmával lehet elsütni, hanem videóhívások alatt is.

Mivel a jelenlegi helyzetben súlyosan korlátozva vannak az valós találkozók, ezért ideje mindent bevetni online. Nem kell elhagyni a közösségépítést ebben az időszakban, hiszen rengeteg módon tudtok így is együtt lenni, sőt játszani.

A következő felsorolásban főleg olyan játékokat találtok, melyeket személyesen szoktunk játszani, de nagyon egyszerű átütetni őket az online térbe. Ha valamelyiket szeretnéd részletesebben is megismerni, akkor a címre kattintva részletesebben is olvashatsz róla.

12. Activity

Könnyedén tudtok együtt játszani, ha a körülírás és a mutogatás feladatokat választjátok. Ha pedig csak rajzolni szeretnétek, használjátok a https://skribbl.io/ oldalt.

11. Paraszt activity

Ugyanaz, mint az Activity, de a feladatok kicsit különböznek.      

·         1. kör: körülírás

·         2. kör: mutogatás

·         3. kör: egy szót használhatsz

·         4. kör: grimasz

 

·         5. kör: hanghatás

10. Ki vagyok én?

A játék barkohbához hasonló, azt kell kitalálni, hogy mi van a homlokodra írnod. Jó app hozzá a Heads Up!

9. Számoljunk együtt!

Milyen sokáig tud elszámolni a csapat? Ha ketten egyszerre mondanak egy számot, akkor elölről kell kezdeni!

8. 1-2-3-4

Szituációs játék. Amikor megszólalsz annyi szót mondhatsz pontosan, ahányat húztál!

7. Daltivity

A Fast and Loose TV show-ban 2 játékos fülére fejhallgatót tettek, hogy biztosan ne halljanak semmit. Mindenki más pedig egy ismert zeneszámot hallott, amit az egyik szereplőnek el kellett mutogatni, de nem akárhogy! Mindig azt a szövegrészt kell mutogatni, amit éppen hallunk., így sokkal gyorsabban és viccesebben kell mutogatni, mint a hagyományos Activitynél.

De hogyan valósítsuk meg ezt különösebb felszerelések nélkül? Aki mutogatni fog kapcsolja ki a mikrofonját, így kizárólag ő hallhatja a zenét.

6.Online játékok

Válasszatok egy online játékot, és közösen játszatok vele. Mostanában például elég népszerű játék az Among Us.

5. Kahoot

Menj fel a kahoot.it oldalra, ahol nagyon egyszerűen állíthatsz össze bármilyen kvízt. A játékosok a telefonjukról tudnak szavazni a helyes válaszra. A kahoot pedig rangsorolja, hogy ki szavazott a leggyorsabban jól.

4. Pozitív pletyka

A játék lényege, hogy az egyik résztvevő hátat fordít, és a többiek a háta mögött kibeszélik. Ám a megszokott pletykálás helyett most CSAK POZITÍV dolgokat mondanak róla! Érdemes 3 fős csoportokra szedni a résztvevőket.

3. Random tárgyak

A játék során két csapat versenyez egymással, akiknek random tárgyakat kell minél gyorsabban a játékvezetőnek odahozni. A játékvezető eldöntheti, hogy egyesével olvassa fel a tárgyakat, vagy az egész listát odaadja a csapatoknak, akiknek így minden egyszerre kell odahozni. Az utóbbi esetben nem csupán szórakozni fognak a résztvevők, hanem a feladatok leosztásával a csapatmunkát is gyakorolhatják.

A játékot online találkozók alkalmával is lehet alkalmazni kisebb létszám mellett. Ebben az esetben egyéni játékká formázzuk az egészet, és az az egyén nyer, aki a leggyorsabban hozza a képernyő elé az adott tárgyat. 

2. Kérdezz tőlem bármit!

Kérj egy önként jelentkezőt, akitől kérdezhettek bármit. Ha kifogytatok a kérdésekből, akkor a következő emberre kerül a sor. Mindenkire jusson idő.

A játékot nyugodtan játszhatjátok online is. Valószínűleg ebben a közegben nem lesz olyan bensőges hangulat, de hozd ki a jelenlegi helyzetből a legtöbbet! Kapcsoljátok ki a kamerát, így könnyebb lesz válaszolni a kérdésekre. És korlátozd le a kérdések számát annak megfelelően, hogy mennyi időtök van. A végén felajánlhatod, hogy élőben folytatni fogjátok. 

1. Lakatlan sziget

Kérd meg a résztvevőket, hogy képzeljék el, hogy hajótörést szenvedtek. Az egyetlen megoldás, hogy egy lakatlan szigetre fognak kerülni. 5 dolgot vihetnek magukkalGondolják át, akár írják le jegyzetbe, hogy mi lenne az az 5.

Miután mindenki kitalálta, hogy mi lenne az az 5 dolog, tegyél bejelentést. Sajnos a hajó egyre jobban süllyed. Ahhoz, hogy eljussatok a szigetig még több tárgyak kell kidobni a hajóból. Alkossatok 5 fős csapatokat, és vitassátok meg, hogy melyik 5 tárgyat viszitek magatokkal. Ha minden csapat megvan, akkor újabb bejelentésre kerül sor.

Tovább süllyedt a hajó, ezért az egész csapat csak 5 tárgyat vihet a fedélzetre. (Ha kisebb csoportban játszotok, akkor az 5 fős csapatok fázisa kihagyható.) Hagyd, hogy a csapatok bemutassák, hogy mit szeretnének vinni, érveljenek mellette és ellene.

A végén mindenképp beszéljétek meg, hogy milyen érzések mentek végbe a résztvevőkben a játék alatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://csapatepitok.blog.hu/api/trackback/id/tr9216319528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása