Daltivity

 

A ma bemutatott játékot minden korosztály élvezni fogja. Így különösen ajánlom, ha egy vegyes korú társaságnak keresel játékot.

Az eredetileg a Fast and Loose sorozat több részéből ismert játékot könnyen átalakítható egy egyszerűbben kivitelezhető játékká. A TV show-ban 2 játékos fülére olyan fejhallgatót tettek, hogy biztosan ne halljanak semmit. Mindenki más pedig egy ismert zeneszámot hallott, amit az egyik szereplőnek el kellett mutogatni, de nem akárhogy! Mindig azt a szövegrészt kell mutogatni, amit éppen hallunk., így sokkal gyorsabban és viccesebben kell mutogatni, mint a hagyományos activitynél.

Példaként itt láthatjátok a TV show egyik részét: https://youtu.be/bkzsoJf-UsA

De hogyan valósítsuk meg ezt különösebb felszerelések nélkül? Egyszerű: fordítsuk meg! Annak adjuk a fejhallgatót, aki mutogatni fog, így kizárólag ő hallhatja a számokat.

Bónusz: A játékot kiválóan lehet online is játszani videó konferenciahívás közben. A mutogató kapcsolja be Youtube-ról a számot és kapcsolja ki a mikrofonját.

Előkészületek: Válassz ki néhány dalt, amit valószínűleg mindenki ismer. Hallgasd meg a dalokat, és gondold végig, hogy mennyire nehéz őket elmutogatni.

Néhány példa, amik jók lehetnek a játékhoz:

§  Kft – Afrika

§  Neoton Familia – 220 felett

§  Tankcsapda – Mennyország Tourist

 

Természetesen a legjobb, ha olyan dalokat választasz, amik a közösségedhez kötődnek, ha vannak ilyenek. Ha nincsenek, akkor pedig a korosztályhoz igazíthatod a dalválasztást. Egy dalra körülbelül 3 percet számolhatsz.

Játék menete:

A játék elején ismertesd a szabályokat, majd kérj egy önként jelentkezőt, aki mutogatni fog. A játék elején egyezzetek meg, hogy aki kitalálja mit kap – ő mutogathatja a következő dalt, vagy kiválaszthatja, hogy ki mutogasson következőnek.

Mivel a mutogató ember nem fogja hallani a válaszokat, ezért neked kell koordinálnod a bekiabált megoldásokat, és szólni ha valaki kitalálta az éneket.

Cél: Jégtörő, szórakozás

Eszközigény: fülhallgató, zenelejátszó (valószínűleg telefon)

Létszám: 4-40 fő, ennél magasabb létszámnál átalakíthatjuk, hogy jelentkezni kelljen a helyes válasszal.

Korosztály: bárki

Típus: mókás

Időigény: 3 perc/ ének, 5-6 éneket 15 perc alatt le lehet játszani.

 Kövessetek Instagramon, hogy ne maradjatok le egy Csapat Építő tippről se: https://www.instagram.com/csapatepitok/

A bejegyzés trackback címe:

https://csapatepitok.blog.hu/api/trackback/id/tr7616293320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása