Lakatlan sziget
Avagy mi az az 5 dolog amivel túlélnéd?

Te mit vinnél magaddal egy lakatlan szigetre?
Jól gondold meg, mert csak 5 dolog fér be!

A mai játékunk igazi csapatépítő! Segít a konfliktuskezelés tanulásában, és abban, hogy mindenki felismerje, hogy ő miként kezeli a konfliktusokat.

Előkészületek:

A játék nem igényel különösebb előkészületet.

Játék menete:

Kérd meg a résztvevőket, hogy képzeljék el, hogy hajótörést szenvedtek. Az egyetlen megoldás, hogy egy lakatlan szigetre fognak kerülni. 5 dolgot vihetnek magukkal. Gondolják át, akár írják le jegyzetbe, hogy mi lenne az az 5.

Miután mindenki kitalálta, hogy mi lenne az az 5 dolog, tegyél bejelentést. Sajnos a hajó egyre jobban süllyed. Ahhoz, hogy eljussatok a szigetig még több tárgyak kell kidobni a hajóból. Alkossatok 5 fős csapatokat, és vitassátok meg, hogy melyik 5 tárgyat viszitek magatokkal. Ha minden csapat megvan, akkor újabb bejelentésre kerül sor.

Tovább süllyedt a hajó, ezért az egész csapat csak 5 tárgyat vihet a fedélzetre. (Ha kisebb csoportban játszotok, akkor az 5 fős csapatok fázisa kihagyható.) Hagyd, hogy a csapatok bemutassák, hogy mit szeretnének vinni, érveljenek mellette és ellene.

A végén mindenképp beszéljétek meg, hogy milyen érzések mentek végbe a résztvevőkben a játék alatt.

A játékot kényelmesen tudjátok játszani online is! Erre javasolom a Zoom felületét, ahol nagy csoport esetén a kisebb csapatoknak tudsz szobákat kialakítani a kérdés megvitatására. 

Cél: konfliktuskezelés tanulása, saját magunk megismerése

Eszközigény: nincs

Létszám: 4-50 fő

Korosztály: 13+

Típus: tréning

Időigény: 30 perc

Kövessetek Instagramon, hogy ne maradjatok le egy Csapat Építő tippről se: https://www.instagram.com/csapatepitok/

A bejegyzés trackback címe:

https://csapatepitok.blog.hu/api/trackback/id/tr7616297586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása